Nagyon régen sütöttem kenyeret, viszont van itthon kacsazsír és azt kenyérre kenve jó enni, paradicsommal és hagymával, ezért hát nekiálltam tegnap éjjel kenyeret sütni :)
Állagra és ízre is nagyon jó lett! Az 5 gr földimandula és a 10 gr zöldbanánliszt helyett 15 gr mandulaliszt is mehet, de nekem az nem volt itthon...
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 100 gr nagyon sűrű kókusztejszín
- 1 kiskanál só (én csapott kiskanállal tettem, de az sztem nem volt elég...)
- csapott kiskanál szódabikarbóna
- fél kiskanál almaecet
- 55 gr szezámmagliszt
- 50 gr nyílgyökérliszt
- 5 gr földimandula liszt
- 10 gr zöldbanánliszt
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A kókusztejszínt, tojásokat, sót, szódabikarbónát és az almaecetet nagyon alaposan kikeverjük, amíg a kókusztejszín-csomók el nem tűnnek és egységessé nem válik a krém. Akkor hozzáadjuk a lisztféléket és szintén csomómentesre keverjük. Gyakorlatilag egy sűrű krémet kapunk.
Én szilikonos őzgerincformába öntöttem a tésztát, majd 30 percig sütöttem. Szépen megemelkedett, átsült, de Gabesz szerint hagyhattam volna még benn, hogy megpiruljon a tészta, de féltem, hogy kiszárad, így inkább kivettem.
Kacsazsírral is és vajjal is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése