Még karácsony előtt kivágtam a Nők Lapja Konyhából ezt a receptet, de nem került rá sor az ünnepek alatt. Minthogy január másodikára már kifogyott a társaság az ötletekből, gondoltam elkészítem ezt a finomságot. Aszaltszilva is és aszalt sárgabarack is van a receptben. Én magamnak és Sacinak csak szilvával készíteném legközelebb, de Gábor szerint pedig pont a sárgabarack a tuti ebben a raguban :) Szóval marad mindkettő :)
Hozzávalók:
- 2 csirkemell, szeletelve (nekem hat szelet jött ki - volt vastagabb és vékonyabb szelet is közötte)
- 2 púpos evőkanál sűrített paradicsom
- víz
- 1 fej vöröshagyma, nagyon-nagyon apróra kockázva
- olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 15 dkg aszaltszilva
- 15 dkg aszalt barack
A hagymát az olajon elkezdjük pirítani, majd amikor már üvegesség válik, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Kis lángon barnára pirítjuk, néha egy kis vizet adunk hozzá. Amikor megbarnul, adjuk hozzá a húst, sózzuk és addig süssük közepes fokozaton, amíg a hús elnem veszíti nyers színét. Akkor öntsük fel annyi vízzel, amennyi félig ellepi a hússzeleteket és szórjuk meg fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése