2018. január 10., szerda

Gránátalmás rukkola saláta



Először a Narancsos kacsamellhez készítettük el ezt a salátát és azóta már két este is összedobtam, mert annyira gyors, egyszerű és finom! Gondoltam megérdemli ez a saláta, hogy önállóan is megjelenjen a blogon a zöldségételek között :)

A salátához:
  • 1-1 marék mandula és tökmag
  • 1 csomag rukkola és vegyes zöld saláta
  • 1 narancs
  • 1 gránátalma
Az öntethez:
  • 1/2 narancs kifacsart leve
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 3-4 ek olívaolaj

 A salátához egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és a tökmagot, ezek majd a salátára fognak kerülni. A rukkolát egy nagy tálba szórjuk, a narancsot meghámozzuk, lehártyázzuk majd cikkekre vágva a salátához adjuk, a gránátalma kiütögetett magjaival és a lepirított magokkal együtt.
  A dresszinghez egy kis üvegben összerázzuk a hozzávalókat (olívaolaj, narancslé, só, bors), majd a salátára locsoljuk. 
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése