A tegnapi, szilveszteri nagy dőzsölés után, nagyon jól esik egy visszafogottabb, könnyű étrendre átállni :)
Ez a leves a LEGjobb paradicsomleves!!! Ízre, illatra tiszta Italia! Sacival mindketten három-három tányérral megettünk - egyszerűen imádjuk az olasz konyhát! Csak azt sajnálom, hogy a paleo miatt nekem kimarad az igazi olasz pizza... De arra is ki kell majd valamit találni :):):)
Hozzávalók:
- 10-12 darab közepes méretű paradicsom, felkockázva
- egy kb. 10 cm-es póréhagyma-darab (én a fehér részét tettem bele), felkarikázva
- 3 közepes méretű vöröshagyma, felszeletelve
- 2-3 nagy méretű fokhagyma gerezd, felszeletelve
- 1 kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 evőkanál vaj (hidegen mértem)
- olívaolaj
- 1 marék friss vagy fagyasztott baszalikom
- 1 marék friss vagy fagyasztott petrezselyemzöld
- 4-5 darab aszalt paradicsom, felszeletelve
- oregánó
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
Olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk a hagymát a póréhagymával, majd rádobjuk a kaliforniai paprikát, fokhagymát, 4-5 percig pároljuk, majd rádobjuk a paradicsomot is. Pár perc után szórjuk rá a petrezselymet, baszsalikomot, oregánót, vegetázzuk, borsozzuk és adjuk hozzá még az aszalt paradicsomot. Közepes hőfokon főzzük 10-15 percig, majd pürésítsük. Valamiért a botmixer nem akarta szépen pürésíteni, ezért átöntöttem a turmixgépbe.
Visszatettem, felforraltam, adtam hozzá 2 púpos evőkanál parmezánt.
Aki szereti (kókusz)tejszínt is adhat hozzá, de anélkül is mennyei!
További leves receptek
További leves receptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése