2017. december 3., vasárnap

Könnyű ebéd - karfiol pörkölt






Egyik nagy kedvencem a karfiol - legyen az rántva, pörköltnek elkészítve, pizzaalapnak ledagasztva, párolva, rétegezve sütve vagy sütőben parmezánnal megpirítva... Ha látoka a boltban vagy a piacon szép nagy, fehér karfiolt, nem tudom otthagyni :) Most pörköltet készítettem, amit legutóbb még talán egyetemista koromban készítettem. (http://paleobrigi.blogspot.hu) Nem most volt.

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű karfiol, rózsáira szedve
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 1 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • 3 fej vöröshagyma, felkockázva
  • piros fűszerpaprika
  • bors
  • adalékmentes ételízesítő (szárított, aprított zöldség)
  • olívaolaj

A hagymát az olívaolajon megpároljuk, majd amikor üvegessé vált, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fűszerezzük paprikával, sóval, borssal és az ételízesítővel. Amikor a paprika is és a paradicsom is megpárolódott, hozzáadjuk a karfiolt is, felöntjük egy pici vízzel, ellenőrizzük a fűszerezést és addig pároljuk, amíg a karfiol megpuhul.
Önmagában is nagyon finom, de készíthetünk hozzá párolt rizst, quinoát vagy, amit szeretünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése