Egyik nagy kedvencem a karfiol - legyen az rántva, pörköltnek elkészítve, pizzaalapnak ledagasztva, párolva, rétegezve sütve vagy sütőben parmezánnal megpirítva... Ha látoka a boltban vagy a piacon szép nagy, fehér karfiolt, nem tudom otthagyni :) Most pörköltet készítettem, amit legutóbb még talán egyetemista koromban készítettem. (http://paleobrigi.blogspot.hu) Nem most volt.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű karfiol, rózsáira szedve
- 3 paradicsom, felkockázva
- 1 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
- 3 fej vöröshagyma, felkockázva
- piros fűszerpaprika
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő (szárított, aprított zöldség)
- olívaolaj
A hagymát az olívaolajon megpároljuk, majd amikor üvegessé vált, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fűszerezzük paprikával, sóval, borssal és az ételízesítővel. Amikor a paprika is és a paradicsom is megpárolódott, hozzáadjuk a karfiolt is, felöntjük egy pici vízzel, ellenőrizzük a fűszerezést és addig pároljuk, amíg a karfiol megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése