2017. január 25., szerda

Tesztelés alatt: Epoch iszap maszk





Három iszapmaszkot tesztelek (Holt-tengeri iszap, La Mer Sea Silt Cream mask az Epoch) és a végén bőrre gyakorolt hatását értékelem. Elsőként az Epoch iszapmaszkot mutatom be.
A Epoch Glacial Marine Mud maszk egy tengeri növényekből és finom szemcsés iszapból készült maszk, amely eltávolítja a szennyeződéseket a bőrről, méregtelenít.
 Az iszapot és agyagot évszázadok óta használják gyógyászati és kozmetikai célokra, általában mégis háttérbe szorul az innovatív hatóanyagokkal szemben, pedig számos bőrproblémára nyújt hatékony megoldást.

tengeri iszap sokféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint organikus anyagokat, vizet, és szilárd állati és növényi eredetű származékokat. Méregtelenítő, mélytisztító hatásának köszönhetően eltünteti a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, feszesíti, táplálja és hidratálja a bőrt. Így a belőle készült pakolás igazi bőrmegújítással ér fel. Kozmetikai alkalmazásnál hatása sokrétű: javítja a sejtek működését, méregtelenít, szabályozza a faggyútermelést, bőrfeszesítő és rugalmasító hatású. Előnye, hogy nem okoz allergiás tüneteket, minden bőrtípusra alkalmazható. Az arcon alkalmazott iszappakolás kiváló regeneráló hatású, halványítja az aknés hegeket, a sérülések nyomait, és hatására a mimikai ráncok is jóval kevésbé észrevehetőek.
Az agyagot elsősorban a bőr alapos tisztítására használják. Nagy szívóereje miatt pillanatok alatt megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a méreganyagoktól, ezen kívül az elhalt hámsejteket is hatékonyan távolítja el. Amellett, hogy nagyszerűen tisztít, még rengetegféle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: kalcium, magnézium, nátrium és kálium, amik a bőr rugalmasságáért felelnek. A vas pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatású, a gyulladások ellen lép fel a cink is, és a szabad gyököket megkötő szelén. Amellett, hogy alaposan tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és rendkívül látványosan szépíti, puhítja a bőrt. Az agyag úgy viselkedik, mint egy nedvszívó papír, elvonja a toxikus, káros anyagokat és átengedi az ásványi anyagokat, éltető elemeket. (thebeautyandglamourblog.com)



Felhasználás előtt érdemes a tubust alaposan felrázni, mert különben az első használatkor, kinyitás után iszaplé csordogál kifelé. 
Tej és tonikkal való alaposan arctisztítás után, a felrázott tubusból kinyomunk a kezünkre diónyi mennyiséget, de akár ecsetre is, a maszkból és egyenletesen szétterítjük a bőrön. Nincs kellemetlen tengeri szaga vagy illata, inkább mondanám semlegesnek és nagyon szépen kenhető. 10-15 percig hagyjuk fenn, addig teljesen megszárad. Ezután egy kis törölközőt vagy mosdókesztyűt nedvesítsünk meg, tartsuk a bőrünkön néhány másodpercig, ezalatt szépen átnedvesítjük az iszapmaszkot és ujjainkkal körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcot és a nyakat is - amennyiben a nyakunkat is bekentük az iszappal. Utána könnyedén lemosható a kesztyűvel a maradék iszap. Legvégül használjuk a bőrünknek megfelelő arcápoló készítményt.

3 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem ezt a maszkot! Utána olyan sima és feszes lesz a bőröm:-) <3

    VálaszTörlés
  2. En most probaltam eloszor, tenyleg nagyon jo,

    VálaszTörlés
  3. Az én arcom olyan vörös lettaz első használat után, mint a paprika 🌶🤔

    VálaszTörlés