2017. április 19., szerda

A fekete maszkról...




A napokban odajött hozzám a lánykám és megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha venne fekete arcmaszkot, merthogy nem szereti az arctisztítással együtt járó nyomkodást, gondolta, a maszkkal így megúszhatja a kellemetlen részt... Természetesen elmondtam neki, hogy felejtse el ezt az ötletét, de vajon hány tini vagy kamasz szánja rá magát és a pénzét, hogy vegyen egy fekete maszkot?!?  Kétségkívül rendkívül hatékony dologról van szó, legalábbis a videók szerint, amiket bemutatnak, de az összetevők alapján nagyon nem arcbőrre készült termékről beszélünk... A maszk ugyanis tartalmaz szénport, ragasztót  és gyantát is többek között!!! Konkrétan egy teljes arcgyantát végez el a maszk, a piheszőröket, felső hámréteget is szinte eltávolítva, ezért különösen veszélyes a maszk a nagyon száraz, érzékeny bőrűeknek. Legalább 30 napra van szüksége ezután a bőrnek, hogy helyreállítsa egyensúlyát... Találtam egy rendkívül jó cikket a neten a maszkkal kapcsolatban, amelyben a cikk szerzője Bakos Brigitta kielemzi az összetevőket és azok bőrre gyakorolt roncsoló hatását, de sajnos azóta a cikk nyomtalanul eltűnt a webről... :(

Sokan összekeverik az iszap maszkot a fekete, lehúzható maszkkal. De a kettő között óriási a különbség. 
Az iszapmaszk hatóanyagai között általában holt-tengeri iszap, kamilla kivonat, aloe kivonat, őszibarackmag olaj, citromfű olaj, citrus termésekből nyert olaj, mirrha olaj, levendulaolaj, E-vitamin, holttengeri ásványok vannak. A termék javítja a vérkeringést, tökéletesen táplálja a bőrt, regenerálja a sejteket, tonizálja a szöveteket és segít elsimítani a ráncokat. Az iszapmaszk baktériumölő és sebgyógyító hatású, javítja a sejtek tápanyaggal való ellátását és gyógyítja a bőr sérüléseit.  Ezek a maszkok sötétzöld színűek, felvitel után a száradással egyidejűleg kivilágosodnak, nem húzhatók le egyben, mosdókesztyűvel lehet lemosni.



A www.sminkesmas.blogspot.hu-n a szerző bemutatja, hogyan készíthetünk Holt-tengeri iszapmaszkot házilag, ha vásárolunk száraz iszap(port) drogériában:

Csináld magad természetesen - holt tengeri iszap maszk

Szeretem az agyagos vagy iszapos maszkokat mert látványosan meg tudják újítani a bőrt.
Holt tengeri száraz iszap

Emellett otthon készíthetünk extra biztonságos, adalék mentes terméket és ez is jó érzés.

Semmi másra nincs szükséged, mint megbízható forrásból holt tengeri iszapot vásárolj, természetesen száraz iszapot ( homokot, azaz port).


Nem szükséges nagy mennyiség, hisz ha csak az arcodra akarod ezt használni akkor a legkisebb adag is jó sokáig elég lesz.
Zacskóban szokták árusítani, én a holt tengeri iszaphoz ragaszkodok az ismert bőrre gyakorolt kedvező hatásai miatt. Elviekben szennyeződés mentes és lúgos kémhatású.
Magnézium ( nyugtató), kalcium ( erősítő), kálium (nedvesség megtartó), nátrium ( egyensúlyba tart), bromid (pihentető) tartalmú.
Sajnos a kész termékeknek elég alacsony a valódi iszap tartalmuk, ezért célszerű a kezünkbe venni az irányítást.
Iszap pakolás házilag

A Holt-tengeri iszap kitűnő a bőr kezelésére: akne, pikkelysömör, száraz vagy zsíros bőr, allergia..
Feszesít, hidratál, táplál, faggyúmirigy normalizáló, fertőtlenítő.

Zsíros bőrre:Az iszapot simán vízzel is összekeverheted, de fokozhatod gyógynövény forrázattal vagy termál vízzel, aloe vera levével, így egy gyorsan száradó iszap pakolást fogsz kapni.Száraz bőrnek sem árt, de számukra ez még fokozható

Száraz bőrre: A víz mellé még vivőanyagnak keversz egy "alapot" ami lehet a kedvenc krémed, vagy shea vaj, vagy gyógyszertárba kapható sima krémalap, így a pakolásod nem fog olyan hamar megszáradni, és a zsírokban feloldódnak az iszap értékes kincsei, amit így a száraz bőr jól be tud építeni, illetve az iszap és a só sem fogja ezt a bőrt megviselni. ( a holt tengeri iszapnak természetesen sótartalma is van a sok ásványi anyag mellett).

A kikeverés menete:
Zsíros bőr: kb 2 kanál iszapot fölkevered annyi vízzel amitől még krémes marad az iszap.
Száraz bőr: krémet és némi vizet homogén lotion állagra keverünk, majd adagoljuk hozzá az iszapot, míg krémes vaskos pakolást nem kapunk.
Holt-tengeri iszap pakolás

Ha melegen alkalmazod még jobb hatást tudsz elérni vele.
Hatóidő 35-45 perc, érdemes vastagon felvinni.
Simán lemosható vízzel.
Ha nincs mellette "zsíros" anyag, sajnos potyoghat vagy porzani fog ha megszárad, ami nem következik be a száraz bőrre való pakolásnál, ha krémet is használsz a kikeveréshez.
Érdemes mindkét verziót a kuka fölött letörülni, aztán a mosdóba lemosni a maradékot( hogy ne menjen annyi sár a csövekbe).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése