2017. április 27., csütörtök

Érett bőr sminkelése






Tulajdonképpen leginkább magam miatt végeztem el a tanfolyamot, merthogy a teljes sminkarzenálom egy szempillaspirálból és egy BB krémből állt... Persze, a kisebbik lányom minden létező "nélkülözhetetlen" smink-kelléket beszerzett, kínálta is, de egyértelmű volt, hogy azok már nem felelnek meg az én koromnak - sem színben, sem csillogásban, sem textúrában, sem összetételben... De vásárolni sem tudtam nekiindulni, hiszen annyi, de annyi minden kapható, honnan tudhattam volna, nekem, az én arcbőrömnek és színemnek mi is felel meg igazán. Megnéztem egy-két sminkvideót az Instagramon, de ezek csak még jobban elijesztettek...
S érdekes, pont ekkor futottam rá a sminktanfolyam hirdetésre. Ezt jelnek vettem és bele kellett vágnom! :)
Malu Wilz termékekkel dolgoztunk, de biztos vagyok benne, hogy minden egyes márkának megvannak a hasonló hatású megfelelői, nem csak ezzel lehet elérni a kívánt hatást. A termékek fotóit csak tájékoztató jelleggel teszem fel.

Hogy miért más negyven felett a sminkelés? 

A mimikai ráncok, ajak körüli ráncok és a szarkalábak is elmélyülnek, a bőr elkezd megereszkedni, sok esetben a faggyútermelés csökken, a bőr érzékenyebbé válhat és szinte minden esetben megnő a bőr dehidratáltsága, foltok jelennek meg, valamint az ún. T vonalban kitágulnak a pórusok. Ezeket mind figyelembe kell venni a sminktermékek beszerzésekor, de leginkább a bőr rendszeres ápolására kell odafigyelnünk.
 Naponta 2-3 liter folyadékot el kell fogyasztani - természetesen attól függően, ki milyen jellegű munkát végez (ülő munkát végző természetesen nem fogyaszt annyit, mint aki fizikai, megterhelő munkahelyen dolgozik)! Ami a legislegfontosabb, hogy az arcot hetente kétszer, de egyszer mindenképpen le kell radírozni. Alkoholmentes, kíméletes lemosókat használjunk. A tej, tonik minden reggelünk és esténk szépítkezési rituáléjának részét kell, hogy képezze. Ezután valamilyen szérumot és a bőrünknek megfelelő krémet alkalmazzunk.

Tehát a teljes letisztítás és hidratálás után kezdődik a sminkelés.



1. Első lépésként folyékony primerrel bepermetezzük az arcot és megvárjuk, hogy az teljesen felszívódjon. A primer feltölti az apróbb bőregyenetlenségeket. Simítja homogenizálja a bőrfelszínt. Hidratálja a bőrt, hogy az rugalmas legyen és megfelelő alapot adjon a később felvitt színrétegeknek. Ugyanakkor különleges formulájából adódóan ezen hatásokat egész napos tartóssággal biztosítja, hogy az elkészített smink tartós maradjon.


2. Camouflage krém a folttalanításhoz - a saját bőrszínünktől egy árnyalattal világosbbat érdemes választani. Megfelelő alapozás után, szinte rátapad a bőrre és elfedi a kisebb elszíneződéseket és bőrhibákat. Kevés kell belőle, nagyon jól fed és egész nap a helyén marad :) Ezt a terméket nem tesszük a szem körüli részre. 



3. Velvet touch alapozó - negyven felett már oda kell figyelnünk milyen alapozót vegyünk. Anti aging feliratokra érdemes figyelni, hogy tartalmazzon erősen hidratáló, feltöltő hatóanyagokat az alapozónk. Ez az alapozó hialuronsavat tartalmaz, pumpás adagolója van. Tökéletesen eltünteti az apróbb ráncokat, bőrhibákat, megszünteti az arc csillogását. Ezt nem tesszük közvetlenül a szem köré.
4. Táskás, ráncos, szemek esetén Lifting korrektort használjunk, ami szintén egy-két árnyalattal legyen világosabb a bőr árnyalatánál, hiszen fontos, hogy a sötét karikák is eltűnjenek. Lifting hatású fedőkrém, mely a ráncok mélységét egyszerre csökkenti és optikailag elfedi. Fontos, hogy vékonyan applikáljuk fel. Az ecsetes végével nyomjunk rá egy keveset a kézfejünkre és onnan vigyük fel ujjainkkal vagy egy ajakecsettel. Alsó és felső szemhéjon is tüntessük el, töltsük fel vele vékonyan a ráncocskákat.

5. Rögzítsük az eddigieket Crystal Beauty Pearls-szel. Ezek bársonyosan-puha gyöngyök három összeillő pasztell árnyalatban. Optikailag elrejtik a piros bőrhibákat, hangsúlyozzák az arc szépségét, ragyogását. Ki lehet vele emelni az arc egyéni adottságait, mint például a homlok, orr, áll vagy arccsont. Nem tartalmaz parabéneket, parfümöt. Amennyiben a T-vonal zsírosabb, oda púdert tegyünk.

6. Ezután alapozzuk le a felső szemhéjat, hogy a festék, amit felviszünk tökéletes és tartós maradjon. Krémes állagú, gyorsan száradó alap, amelyet szemhélyalapozóként és szemhéjfestékként is lehet alkalmazni. 
7. Amennyiben nem találjuk elegendőnek a szemhéjalapozót, akkor szolid színeket vihetünk fel. Arra kell ügyelni, hogy gyöngyházfényű festék csak közvetlenül a szempilla melletti vonalba mehet, a mélyen ülő részekre csak matt festéket vigyünk fel! 
A mélyítő vonalba vigyünk egy kicsit sötétebb árnyalatot (Judit esetében 25-ös matt szemfesték került), a szempillák fölé 54-es gyöngyházfényű került, a szemöldök alá közvetlenül pedig mindenképpen egy világos (93-as Judit esetében) vonalat húzunk ecsettel. 

8. Egy sötétbarna puha, vízálló ceruzával közvetlenül a szempillatőbe húzzunk egy vonalat a szempillák végéig, majd sötétbarna szemfestéket viszünk fel a szempillatőbe, összemosva azt a ceruzával. A szempillák vége felé egy picit megvastagítjuk a sötét részt, azzal is emelve a szemet.
Alsó szempillákhoz hideg barna ceruzával vonalat húzunk, amit fülpucolóval egy kicsit elmosunk. Ha közel ülő szemeink vannak, a vonalat az alsó szemhéj közepétől kezdjük kifelé húzni, egyébként egészen a szemzugig.
9. Következik a spirál. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl sok festékes a szempillaspirál, mert a ritkuló szempillákat csak összeragasztja. Inkább valami könnyedebbet válasszunk. Judit esetében a One for all nevűt választottuk, de megfelel a 24 órás is.


10. Amennyiben a szemzug a festéktől egy kicsit besötétedett, akkor nagyfejű ecsettel poroljuk át és tegyünk még egy kis lifting korrektort.

11. Az ajakra mehet nem túl erős ajakceruza és egy hozzá illő ajakfény. Ne használjunk matt rúzst, mert be tud ülni az apró ajakráncokba. 

12. Az arccsont fülé, közvetlenül a szem vonalától kifelé tegyünk Luminizing Skin highlightert, ami egy ásványi anyag tartalmú selymes puha por „highlighter”, mely biztosítja a bőr természetes fényét. Csillogó gyöngyház pigmentjei friss arcbőrt kölcsönöznek, eltüntetik az apró szem külső részén lévő ráncokat. Ásványi anyagokat és rozmaring kivonatot tartalmaz.
13. Arcpirosító jön, ami kiemeli az arcvonalat. Ne sötét, mindenképpen valami rózsaszínes üde árnyalatot válasszunk. 
14. Szemnél a vízvonalon menjünk végig camouflage ceruzával.
15. A végén fixáljuk le mattító sminkfixáló spray-vel az egész sminket, hogy tartós maradjon. A finom permet rögzíti a sminket, de smink nélküli arcon is alkalmazható a természetes matt arcbőrt megtartásához. A finom textúra gyorsan felszívódik és felfrissíti a bőrt. 
A Malu Wilz sminkfixáló spray-ben található ásványi anyag - magnézium, réz és a cink- támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, stimulál és regenerál. 
A körömvirág kivonat megnyugtatja a stresszes bőrt. 
A kellemesen finom illat frissíti a bőrt. 
Gyors és egyszerű alkalmazás, utazáshoz is ideális.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése