2018. január 10., szerda

Aszaltfügés-fehérboros párolt káposzta






A hétvégéről megmaradt elég sok fehérkáposzta, és minthogy meg volt vágva, elkezdett fonnyadni. Sajnálok kaját kidobni, így azon kattogott az agyam, mit készítsek belőle. Egyszer étteremben ettem valami hasonlót, azt próbáltam rekonstruálni :) Nagyon finom!!! Csak ajánlani tudom, ha valami extra rostdús köretre vágyunk.


Hozzávalók:
  • Egy normál méretű fehérkáposzta negyede, lereszelve
  • 10 dkg aszalt füge (ez a fügekoszorú fele), apróra kockázva
  • 2 vöröshagyma, félbevágva, vékonyan felszeletelve
  • 3 dl száraz fehérbor
  • bors
  • gyömbérpor
  • 1 kiskanál citromlé


Elkészítés

A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, az aszalt fügét apró kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átpirítjuk. Hozzáöntünk kb. fél dl pezsgőt, fűszerezzük a gyömbérrel, és pároljuk. Ha a levét elfőtte, a pezsgőből (vagy a fehérboról) pótoljuk. Ha az előírt mennyiség elfogy és még mindig szükség van pótolni, akkor válthatunk nyugodtan vízre. Amikor a káposzta puha, belekeverjük a kockázott fügét, és még kb. 10 percig főzzük. Citrommal kicsit savanykásra ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése