2016. szeptember 14., szerda

Aha-savas kezelés


Aha-savas kezelés


Azzal szerettem volna kezdeni soraim, hogy: Végre valahára beköszöntött a borús, felhős időszak és itt az ideje a várva várt mikrodermabráziós, gyümölcssavas hámlasztó, dermaroller és halványító kezeléseknek ... csak hát kinéztem az ablakon és verőfányes napsütés van odakinn. Én nagyon komolyan veszem a fényvédelmet és még így is megjelentek a foltok a homlokomon és a szemem körül két évvel ezelőtt. Azt gondolom nekem a koromból adódóan jöttek elő, hiszen napsütésben ki sem teszem a lábam 50 faktoros arcnaptej nélkül. Nagyon elkedvetlenít a látványa, főleg hogy még mindig nem kezdhetem meg a kezeléseket, hogy halványítsam őket. Ráadásul a hétvégén napsütésben túráztunk és sajnos nem vittem sapkát magammal, a naptej meg úgy látszik nem volt elég védelem, mert a foltok sötétedtek.
Azt azért tudni kell, hogy a foltokat csak halványítani lehet, teljesen eltüntetni nem. De kalap, sapka használatával, naptejjel és téli halványító kezelésekkel jól elkophatnak.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy a legtöbben elhanyagolják az aha kezelések utáni fokozottabb fényvédelmet. Pedig így pigment-, illetve májfoltokat okozhatnak maguknak, hiszen a hámlasztott bőr fényérzékennyé válik egy időre - elvégre elvékonyítottuk, megfosztottil a külső szaruréteg egy részétől.

Először a gyümölcssavas hámlasztásról szeretnék néhány szót írni, majd a következő posztokban írnék további hámlasztó, bőrfiatalító kezelésekről.

AHA-savak

A leggyakoribb AHA-savak:
-almasav
-citromsav
-glikolsav
-tejsav
A korszerű kozmetika számos rendellenesség kezelésére (pl. szeborrhoeás akné, pigmentrendellenesség, öregedő bőr) használja a gyümölcssavakat. Az AHA-savak nem egyforma mélyen hatolnak a bőrbe. Az almasav, borkősav minimálisan, a tejsav közepesen, a glikolsav és a citromsav mélyen. Az AHA-savak hatását fokozni lehet, hogyha szalicilsavval kombináljuk. Így a bőr megfelelő mélységű hámlasztást lehet elérni. A fokozott hámlasztás ideje alatt a bőrben vízhiány léphet fel, ezért a vizet pótolni kell (pl. ceramidokkal, glikoceramidokkal).


Az AHA-savak négy alaphatása:

  • peeling (hámlasztás)
  • hidratálás (a bőr nedvességmegtartó képességének javítása)
  • hámoldás
  • antioxidáns (akadályozza a szabad gyökök érvényesülését).

Összeségében az AHA-savak hatására javulás áll be a bőr állagában és fényében a hámlás és a vérkeringés fokozódása miatt. A pórusok mérete finomodik, a kis ráncok eltűnnek, a mélyebbek finomodnak. Ehhez persze a folyamatos hidratálás kell, a kezelés utáni napokban akkor is kenjük be krémmel az arcunkat, ha nem érezzük száraznak.
A bőr színe javul, a pigmentfoltok halványodnak, az aknés tünetek csökkennek, az arc fiatalabb lesz.

Mikor alkalmazzuk?
-érett, öregedő bőr esetén (a hámlás felgyorsításával a bőr hidratáltabb, rugalmasabb lesz, fénytelensége megszűnik. A ráncok mélysége és száma csökken, a pórusok összehúzódnak. A gyümölcssavak a bőr mélyebb rétegeibe behatolnak és megindul a kollagéntermelés)
-pigmentfoltok esetén (a pigmentált felszíni sejtek lelökődése miatt a foltok halványodnak)
-aknés bőrök esetén (a gyümölcssavak csökkentik  bőrmegvastagodást, így az elszarusodott szőrtüszük újra kinyílnak, kiürülnek, sőt még a gyulladások is csökkennek).
Termék vásárlása előtt érdemes kozmetikussal konzultálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése