2016. szeptember 26., hétfő

Elizabeth Gilbert: Kreatív élet, félelem nélkül




Erről a könyvről véleményt Oravecz Nóra oldalán olvastam először. Nóra olyan lelkesen üdvözölte a könyv megjelenését, hogy úgy éreztem el kell olvasnom. A könyv nagy ihletet adott ezen blog megírásához...
Az Ízek, imák, szerelmek című könyv írója megkapó őszinteséggel, elragadó közvetlenséggel és a tőle megszokott öniróniával fűszerezve mesél újabb könyvében a kreatív élet megteremtésének lehetőségeiről. A Big Magic azonban nemcsak a varázslatos oldalát mutatja be a kreatív önmegvalósításnak, hanem a bennünk lakozó félelmekről is szól, amelyek megakadályoznak minket vágyaink és tehetségünk kiaknázásában.
Lelkesedése szinte tapintható és ragályos történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgetős stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Ez az írása nem csak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott.

(Forrás: bookline.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése