2016. szeptember 26., hétfő

Mit is tud a klasszikus Nivea krém?!?




Emlékszem gyerekkoromban a nagymamámnak szinte minden szobában volt egy óriás doboz Nivea krémje. Azt használta testápolónak tusolás után vagy ha nagyon száraznak érezte a bőrét és kézkrémnek is. Imádtam az illatát és amikor manapság kinyitok egy Nivea Classic-ot, mindig rámtörnek a gyerekkori emlékek. :)
Én nemigen használtam eddig ezt a krémet, de amikor elolvastam egy érdekes cikket a Daily Mail oldalán, elgondolkodtam...
Egy hölgy nagy gondban volt, milyen krémmel is kezelje az arcát... Nem sajnálta volna rá a pénzt, de tudni akarta, hogy a drága márkás krém tud is valamit és megéri-e kiadni érte oly sokat. Így hát gondolt egy nagyot és bőrgyógyásznál egy speciális géppel diagnosztizáltatta az arcbőrét, majd vett egy kb. 1 angol font (kb. 350 forint) értékű Nivea krémet, amelyben leginkább glicerin van  és egy 105 fontos (kb. 37000 forintos) algában, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag La Mer krémet. Az arca egyik oldalát az olcsó krémmel kente, arcának másik felét pedig a drágával.


Harminc napon át tartott ez az úgynevezett kísérlet és következetesen az arca egyik felét mindig csak Nivea krémmel kente, a másikat pedig La Mer-rel. A harminc nap letelte után visszament a bőrgyógyászhoz, hogy megismételje a bőrszkennelést, hogy megfigyeljék milyen mértékű minőségi változás állt be a bőrön.

1. hét: A La Mer krémből borsónyit kell felmelegítenie az ujjaival és azt kell eloszlatni a bőrön. Illatmentes, nehezen szétteríthető a krém, amit elég nehezen szív fel a bőre, de a bőrének jellemző kipirosodása nem jelentkezik, ami jó jel.
A Nivea is nehezen szétkenhető, viszont a bőre mintha felszippantaná azt.
Az első hét végén a bőrgyógyász megvizsgálja az arcát, úgy találja, hogy az egész arc simább, de a Niveás oldal ragyog!

2.hét: A drága krémmel kenegetett oldalon pattanások jelennek, két napra felhagy annak a krémnek a használatával. Vissza is húzódnak a pattanások. A Niveás oldal teljesen rendben van. Az arc mindkét oldala simának hat.

3. hét: A harmadik héten a Niveás oldalon csökken a ráncok mélysége és teltebbnek is tűnik a bőr. Amikor megkéri ismerőseit (akik semmit sem tudnak a kísérletről), hogy közelebbről vizsgálva döntsék el, arcának melyik oldala símább, mindenki a Niveás oldalra szavaz.



4. hét: Minden szempontból szebb a bőre, sokan meg is kérdezik tőle, botoxoztatott e... (Hozzá kell tenni azonban, hogy a kísérlet négy hete alatt nyaralt és pihent is!).



A bőrgyógyásznál a vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy a Niveás oldal hidratáltabb lett, csökkent a bőrpír és a ráncok mélysége is csökkent...

Ezek szerint: Niveára fel?!?!

1 megjegyzés:

  1. Nekem az a bajom vele, hogy tele van nyomva illatanyagokkal, illóolaj származékokkal, ami allergizáló lehet hosszútávon.

    VálaszTörlés